pondelok 20. septembra 2010

Termix z kyslej smotany

Stojí vám v chladničke kyslá smotana (podobne ako nám) a neviete čo s ňou? Je pravda, že je možné ju osoliť a zjesť s nejakým pečivom. Ale dá sa taktiež pripraviť nasladko. Čo k tomu potrebujeme?

1 x kyslá smotana (označovaná aj ako pochúťková)
1 x škoricový alebo vanilkový cukor
1 x granko

Kyslú smotanu si vykydneme do nejakej väčšej nádobky. Prisypeme škoricový alebo vanilkový cukor (ak nemáte radi ani jednu z uvedených aróm, môžete kľudne použiť polievkovú lyžicu práškového cukru, poprípade aj kryštálový cukor, ale musíte počítať s tým, že vám to bude chrumkať). Pridáme polievkovú lyžicu granka a vymiešame. Termix je hotový. :D

Rada pre začiatočníkov: Do termixu nahádžte kúsky čerstvého ovocia a ozdobte šľahačkou. Termix pasuje k palacinkám (keď nebudete mať doma tvaroh), respektíve je ideálny ku sladkému pečivu s názvom gofry. Gofry je možné kúpiť ako polotovať v potravinách. Stačí ich dať prehriať do hriankovača. Ak máte rozmaznanú sestru, ktorá nič nerobí, iba sa prejedá sladkosťami a niektoré druhy sladkostí jej už lezú krkom, tak nejaký ten balíček gofry môžete dostať ako darček od nej alebo od rodičov, ktorým je ľúto takéto potraviny zbytočne vyhadzovať. :D

0 komentárov:

Zverejnenie komentára