pondelok 13. septembra 2010

Vyprážaný banán

A je to tu :) Zuzka majstrovala v kuchyni. V prvom rade sú potrebné banány, ale také nie veľmi mäkké. Takže banán nakrájate ako chcete. Chcela som ho nakrájať tak, ako píšu na nete (čiže na polovicu a potom polovice pozdĺžne zas na polovice), ale moje banány boli polkruhové ako mesiačiky, čiže pozdĺžne polky sa robili ťažko preťažko. Potrebujeme :

banány
múka
vajcia
strúhanka
škoricový cukor

Rozbijeme vajíčka, do nich pridáme cukor podľa vlastného uváženia (banány samé o sebe sú totiž dosť sladké) a jemne vymiešame. Banány obaľujeme klasicky najprv v múke, potom vo vajíčku a nakoniec v strúhanke. Vyprážame na rozpálenom oleji a podávame. Najlepšie sú naozaj teplé. Dobrú chuť prajem. Inak my sme si k tomu spravili ešte varené zemiačiky a prsia s karí omáčkou :) Ale to už nechám Janíka, nech sa trošku realizuje. Aby ste si potom náhodou nemysleli, že u nás všetko robím ja :)

0 komentárov:

Zverejnenie komentára