pondelok 1. novembra 2010

Čerstvá pomazánka k hriankám

Máte radi hrianky? Ak áno, prinášam vám recept na pomazánku, ktorá sa k hriankam určite hodí. Na prípravu potrebujeme:

2 x paradajka
1 x cesnak
1 x tvrdý syr
1 x vňať petrušky, respektíve pažítky
1 x olivový olej
1 x čierne mleté korenie
1 x soľ

Príprava je jednoduchá. Paradajky pokrájame na čo najmenšie kúsočky, pridáme k nim pretlačený cesnak, zelenú vňat petrušky alebo pažítky, čierne mleté korenie a soľ. Premiešame. Pridáme nahrubo postrúhaný syr, najlepšie ementál alebo eidam a opäť premiešame. Nakoniec môžeme pridať lyžicu olivového oleja a hotovo.

Viem, že nejde asi o nič prevratné a hlavne tento recept je už trošičku neaktuálny, pretože paradajky zo záhrad už v tomto ročnom období vymizli, ale nevadí... Kde je napísané, že hrianky sa konzumujú iba v lete, hááá? :D

0 komentárov:

Zverejnenie komentára