pondelok 1. novembra 2010

Surimovo-špenátovo-šampiňónová omáčka

So Zuzkou máme radi cestovinu s rôznymi omáčkami. Niekedy si dovolím zaexperimentovať a čakám, čo z mojich nápadov vzíde. Tentokrát vzišla výborná, no možno trochu ťažká omáčka k cestovine. Na jej prípravu potrebujeme:

6 x krabia tyčinka zvaná tiež surima
6 x ružička nedrveného špenátu
6 x šampiňón
1 x cibuľa
1 x olej
1 x tavený syr
1 x smotana na varenia
1 x soľ
1 x čierne mleté korenie

Pripomínam, že množstvo, ktoré uvádzam je na jednu veľkú alebo dve menšie porcie. Ako na to? Cibuľu popražíme na oleji (najlepšie na panvici), pridáme na kolieska pokrájanú surimu, pokrájaný špenát a pokrájané šampiňóny. Po ich opražení a dochutení korením a soľou, pridáme smotanu na varenie a mäkký syr z plastového "črievka" alebo dva až tri klasické trojuholníkové syrečky (bez obalu samozrejme). Syr necháme rozpustiť a celé to párkrát premiešame.

Voalááa, omáčka je na svete. Dobrú chuť :D

0 komentárov:

Zverejnenie komentára