pondelok 7. júna 2010

Minútky a americké zemiaky

Dám vám tip na dobré a rýchle jedlo. Možno, sa vám nebude javiť natoľko diétne ako jedlá doposiaľ popisované na tomto blogu, ale priznám sa, že toto jedlo diétne veľmi nie je. Na prípravu potrebujeme:

1 x kúsok bravčového karé
3 x zemiak
1 x olej
1 x soľ
1 x korenie podľa vlastnej chuti

Najprv karé narežeme na asi centimeter hrubé plátky. Potom ich posypeme soľou a obľúbeným korením. Klasikou je čierne mleté, ale nám so Zuzkou chutí najviac aj tak korenie na ryby. Mäso položíme na panvicu s vopred rozohriatým olejom. Chvíľu pražíme jednu a chvíľu druhú stranu. Takto pripravené mäso sa nazýva "minútka". Čo k minútkam? K minútkam sa hodia americké zemiaky, čo sú očistené zemiaky nakrájané na asi polcentimetrové plátky a upražené v oleji, ktorý nám ostal po minútkach. Keďže zemiaky sa pripravujú dlhšie ako mäso, odporúčam panvicu počas prípravy prikryť prikrývkou. Americké zemiaky osolíme, môžeme aj okoreniť a podávame s minútkami. Nezabudnite na kečup alebo tatársku omáčku, bez týchto vecí to nie je ono... :D

Rada pre začiatočníkov: K minútkam sa výborne hodia hrianky. Hrianku potrieme horčicou, položíme na ňu minútku a zakryjeme s volským okom. Potom to celé krájame príborom ako rezeň. Mňam. :D

0 komentárov:

Zverejnenie komentára