piatok 4. júna 2010

Pudingová pochúťka

Určite každý z vás pozná puding. Je to taký prášok v takom tom malom, z vnútra pogumovanom šáčočku. Keď som bo malý, mal som rád hustý, kakaový BB puding. Teraz dávm prednosť pudingom riedším. Puding stojí pár centov a jeho príprava nie je náročná. Je možné kúpiť puding v mnohých príchutiach, napríklad už spomínané kakao, kokos, mandľa, jahoda, malina, vanilka atď. Aspoň tieto príchute máme doma. Puding je pochúťka. S varením pudingu prišla Zuzka. Čo potrebujeme?

1 x puding (príchuť podľa vlastnej chuti)
1 x mlieko
1 x kompót (opäť podľa vlastného výberu)

Postup je následovný... Ten vám však napíše Zuzka. :D

Inak, keď som bol malý, tak sme puding zalievali do pohárov, na dne ktorých boli poukladané piškóty poliate sirupom. Moja krstná matka robila puding na dve fázy. Prvá fáza bola taká, že uvarila puding napríklad malinový (ružovej farby), rozliala ho do polovice pohárov a v druhej fáze prípravy uvarila puding napríklad vanilkový (žltej farby) a naliala ho do druhej polovice pohárov. Takto vznikol celkom zaujímavý viacfarebný a viacchuťový efekt. Neviem, či to náhodou nerobila až na tri fázy... Už sa nepamätám. K pudingu, či už je na spodku pohára, respektíve mištičky kompót alebo piškóty poliate sirupom sa hodí šľahačka. Tú umiestňujeme pre zmenu zhora. Tú môžeme poliať topingom alebo posypať nastrúhanou čokoládou. Ale to už nie je povinné. :D

2 komentárov:

Janko povedal(a)...

Včera Zuzka uvarila puding s čerstvými malinami a čučoriedkami. Super. Puding s čerstvým ovocím. :D

Anonymný povedal(a)...

Takže postup: do 1/2 litra mlieka vysypeme obsah zo sáčku pudingu značky Dr.Oetker (je bezlekový, najchutnejší a nemá E-čká) a pridáme 2 polievkové lyžice kryštálového cukru (väčšinou stačí aj menej). Vzniknutú zmes dobre vymiešame, aby sa nám nespravili žiadne hrudky, vlejeme do hrnca a za stáleho miešania nad slabým plameňom počkáme, kým nám puding nestuhne. Pudingom zalievame ovocie, poprípade piškóty, vo vopred pripravených nádobkách na puding. Mňamka :-)

Zverejnenie komentára