nedeľa 19. decembra 2010

Ryžová kaša

Toto jedlo mám osobne veľmi rád. Je to skôr dezert ako hlavné jedlo, ale dokáže kvalitne zasýtiť. Na prípravu potrebujeme:

1 x ryža
1 x mlieko
1 x cukor
1 x soľ
1 x maslo
1 x kakao alebo granko

Dva ryžové sáčky vysypeme do asi 2-3 decilitrov vriacej vody. Počas varenia ryže odparenú vodu nahrádzame za stáleho miešania mliekom. Ryža sa rozvarí a zhustne. Do kaše pridáme štipku soli a aspoň dve polievkové lyžice cukru. Poriadne premiešame a nalejeme do hlbokých tanierov. Navrch kaše hodíme roztopiť kúsok masla a posypeme grankom alebo kakaom. Kašu je možné konzumovať tak za tepla ako za studena. Dobrú chuť. :D

0 komentárov:

Zverejnenie komentára