nedeľa 19. decembra 2010

Zapekaný plesňový syr

Určite poznáte okrúhle syrové kolieska s bielou plesňou. Práve takýto syr sme minule skúšali zapekať. Po rozbalení syra z papierového obalu zistíme, že syr sa nachádza ešte v akomsi alobale. Z tohto papierovo-kovového obalu ho nevyberáme, ale vložíme na desať minút do rúry. Po vybratí je syr úplne mäkký a naťahovací. Je ho možné použiť na konzumáciu k zemiakovej kaši, je diétnejší ako vyprážaný a navyše je s ním podstatne menej práce ako pri obaľovaní a vyprážaní. Pečený syr je možné použiť ako prílohu k mnohým jedlám ako napríklad aj k spomínanému chlebu pitta. Jedlo je hotové prakticky hneď a bez námahy. Toto jedlo si dokonca dokáže pripraviť aj Zuzka a to úplne sama. :D

0 komentárov:

Zverejnenie komentára