nedeľa 19. decembra 2010

Stroganov

Čudný názov, čo? Ale chutné jedlo. Čo potrebujeme? Potrebujeme:

1 x olej
1 x cibuľa
1 x mäso (pôvodne hovädzie, ale môže byť aj kuracie)
1 x kečup
1 x horčica
1 x kyslá uhorka
1 x soľ
1 x čierne mleté korenie
1 x smotana na varenie

Takže. Cibuľu prekrojíme na polovicu v smere rastu a potom obe polovice pokrájame na asi milimeter dlhé pásiky, taktiež v smere rastu. Tieto pásiky popražíme do sklovita na oleji. Medzitým pokrájame mäso na pásiky. Mäso môže byť hovädzie (originálny stroganov), ale i bravčové, či kuracie. Kuracina sa nám najrýchlejšie spraví, takže preferujem kuracinu. Mäso opražíme spolu s cibuľou, môžeme podliať vodou a nechať dusiť (hlavne pri hovädzine). Potom pridáme kávovú lyžičku horčice a kečupu a pokrájanú kyslú uhorku. Dochutíme čiernym mletým korením a soľou. Prípadne vegetou. V prípade núdze môžeme zahustiť múkou opraženou na masle. Nakoniec pridáme smotanu na varenie a poriadne premiešame. Stroganov je výborný s ryžou alebo cestovinou, hodí sa však aj k zemiakom. Dobrú chuť. :D

0 komentárov:

Zverejnenie komentára