nedeľa 25. apríla 2010

Rezance s tvarohom

Je naozaj ťažké vymýšľať nové jedlá za podmienky, že nesmú obsahovať lepok. Jedno naozaj naozaj jednoduché jedlo som sa naučil robiť ešte len nedávno. Po dlhotrvajúcich Zuzankiných chuťových neúspechov s rezancami sme objavili konečne jedny normálne vyzerajúce a navyše chutné. Majú názov Tagliatelle all´uovo a vyrába ich firma Schär. Nechcem robiť reklamu, ale táto firma si naozaj zaslúži jednu veľkú pochvalu za kvalitu produktov, ktoré predáva. Už spomínané rezance sú zabalené v krabici po "kĺbkach", takže ani s odhadovaním množstva nie je problém. Na jednu porciu rezancov pre Zuzku potrebujem 3-4 rezancové gundže. Ale odbočil som... Na prípravu potrebujeme:

1 x rezance
1 x maslo
1 x tvaroch
1 x soľ
1 x olej

Postup je jednoduchý. Do vriacej vody nalejeme trochu oleja a vodu osolíme. Vhodíme do nej rezance a varíme ich dovtedy, kým nie sú uvarené. Potom ich scedíme. Počas varenia rezancov dáme roztopiť maslo, ktorým uvarené a scedené rezance pomastíme. Najlepšie v nejakej väčšej miske. K rezancom pridáme tvaroh, ktorý pomrvíme na čo najmenšie kúsky. Mne osobne chutia viac rezance s rozdrveným tvarohom, ako s veľkými tvarohovými hrudami. Poriadne premiešame a podávame najlepšie s pohárom mlieka.

0 komentárov:

Zverejnenie komentára