štvrtok 29. apríla 2010

Tvarohová nátierka

Robili ste rezance s tvarohom a zvýšil vám tvaroh? Nezúfajte... Nie ste ani prvý, ani posledný, komu sa to stalo. Ak máte zlý pocit, keď musíte nejakú tu potravinu vyhodiť, nesiahajte hneď po Lexaurine, ale dajte na moje dobré rady. Ak vám zvýšil tvaroh a zistíte to ráno, neostáva vám asi nič iné, ako na obed uvariť opäť tvarohové rezance. Ale ak na túto skutočnosť prídete až na obed, odporúčam urobiť trochu redšiu pomazánku a upiecť zemiaky v rúre podľa návodu na nepravé tzatziki, ktorý som publikoval na tomto blogu už pred niekoľkými dňami. Ak prídete na to, že vám ostal tvaroh až večer, odporúčam spraviť trochu tuhšiu tvarohovú nátierku na raňajky k čerstvému pečivu. Akiste vás napadne, že čo pod tým čarovným slovom "tvarohová nátierka" vlastne myslím? Tak sa pohodlne usaďte, hneď to vysvetlím. Pod už spomenutým pojmom rozumiem nátierku podobnú syrovej (rodinnej) nátierke, hoci nie až tak chutnej, ale o to zdravšej. Na prípravu potrebujeme:

1 x tvaroh
1 x pochúťková smotana (kyslá smotana)
1 x cibuľa (respektíve pór alebo pažítka)
1 x vegeta

Postup je podobný ako pri výrobe syrovej (rodinnej) nátierky. Do misky vykydneme smotanu, pridáme nadrobno pokrájanú cibuľu alebo ešte lepšie pór, či pažítku. Pridáme rozdrvený tvaroh a dochutíme vegetou. Nátierka je hotová a ako som už spomenul, je vhodná ako na raňajky k čerstvému pečivu, tak na večeru k pečeným zemiakom.

Ako vidíte, stavy úzkosti sa dajú liečiť nielen tabletkami, ale aj kreatívnou činnosťou. Ako hovorí jeden známy psychológ: "Každý človek má najlepšieho psychiatra sám v sebe, záleží iba na tom, či si s ním rozumie alebo nie" :D Aspoň vidíte, ako tvarohová nátierka dokáže ochrániť pred neurózou... A keď som vám hovoril, že tvarohová nátierka je zdravá nátierka, tak ste mi neverili...

0 komentárov:

Zverejnenie komentára