štvrtok 22. apríla 2010

Sardinková pomazánka

Počujem tu slovo raňajky? Zdravé raňajky? Tak dobre, poďme na to. Na prípravu potrebujeme:

1 x sardinky
1 x Veto alebo Perla
1 x horčica
1 x soľ
1 x čierne mleté korenie

Obsah krabičky s nápisom Veto alebo Perla vložíme do väčšej misky, pridáme sardinky (pred použitím odporúčam otvoriť otvarákom a prázdny kovový obal vyhodiť), 2-3 kávové lyžičky horčice, štipku soli a štipku korenia. Všetko to poriadne premixujeme. Nátierka je hotová.

Ostáva už iba natrieť na chlieb, bagetu alebo iné pečivo. Zuzka pri tejto príležitosti používa ryžové alebo ryžovo-sójové pukancové chlebíčky. Ak máte po ruke redkvičku, môžete ju použiť ako prílohu. Zdravé raňajky máte pred sebou, dobrú chuť.

Rada na vylepšenie: Ak chcete, aby nátierka bola maslovejšia, tak namiesto celej krabičky už spomenutého Veta alebo Perly, použite iba polovicu a druhú polovicu nahraďte klasickým maslom. Do nátierky môžete pridať aj nadrobno pokrájané, natvrdo uvarené vajce (samozrejme olúpané). Upozorňujem, že ak pri príprave použijeme vajce, tak doba spotreby pomazánky sa skráti. Taktiež do pomazánky môžeme pridať buď najemno pokrájanú cibuľu, ktorú vložíme so misky pred mixovaním, alebo na dochutenie najemno pokrájané "pierka" cibule alebo pažítky, respektíve žeruchy.

0 komentárov:

Zverejnenie komentára