streda 28. apríla 2010

Syrová (rodinná) nátierka

Máte chuť na niečo lepšie ako obložený chlebík so syrom? Tak ste tu správne. Prezradím vám recept na nátierku, ktorú predávajú v Bille (aspoň v tej našej) pod názvom rodinná nátierka. Čo potrebujeme? Potrebujeme:

1 x pochúťková smotana (označovaná aj ako kyslá)
1 x syr (najlepšie tvrdý, budeme strúhať)
1 x cesnak
1 x vegeta

Postup je následovný. Vezmeme misku a vykydneme do nej celú smotanu. Vezmeme strúčik cesnaku, pretlačíme ho cez špeciálny prístroj slúžiaci na pretlačánie cesnaku (má tvar podobný ako kliešte). Pretlačený cesnak pridáme do misky so smotanou. Najkrajšia časť celej prípravy je vyčistič cesnakový pretláčač. Vezmeme tvrdý syr a začneme ho najemno strúhať rovno do misky so smotanou a pretlačeným cesnakom. Najlepšie je postupovať tak, že nastrúhame trochu syra a vymiešame so smotanou a zase nastrúhame trochu syra a zase vymiešame so smotanou. Tento postup opakujeme dovtedy, pokým nám zo smotany nevznikne zahustená masa. Pozor, nie zas tak hustá, aby sa nedala natrieť na chlieb. V súvislosti s týmto ma napadá jeden vtip... Je to žlté a nedá sa to natrieť na chlieb, čo je to? No predsa bager! No, ale zas som odbočil. Nakoniec na dochutenie pridáme trochu vegety, ani nie tak kvôli chuti, ako kvôli farbe a nátierka je hotová. Najlepšie je umiestniť misku s pomazánkou na chvíľu do chladničky, ona ešte trochu stuhne. Nátierku odporúčam predovšetkým k hriankám. Prajem dobrú chuť. :D

0 komentárov:

Zverejnenie komentára