pondelok 12. júla 2010

Kuriatková polievka

Áno, čítate správne. Nie kuracia, ale kuriatková. Ide o prísadu, ktorá sa nazýva kuriatko jedlé a je to výborná huba. Opäť raz musím povedať, že naše lesy sú v tejto dobe kuriatok plné, škoda len, že väčšina nazbieraných húb je červavá. Ale aj napriek tomu sa mi podarilo nazbierať dostatočný počet kuriatok na to, aby som dokázal pripraviť polievku. Čo potrebujeme?

15 x kuriatko jedlé
1 x kareláb menších rozmerov
2 x čerstvú mrkvu taktiež menších rozmerov
1 x čerstvú cibuľku (čerstvá veľké rozmery mať nebude)
1 x zeleninový bujón
1 x čierne mleté korenie
1 x vegeta
1 x soľ

Kuriatka najprv obvaríme v slanej vode. Proces obvárania trvá približne minútu. Potom na oleji popražíme cibuľku, kuriatka, kareláb a mrkvu. Podlejeme vodou, do ktorej pridáme soľ, korenie a bujón. Chvíľu povaríme a výbornú polievočku z čerstvých húb a zeleninky môžeme podávať. :D

Rada pre začiatočníkov: Keď nemáme k dispozícii kuriatka, môžeme použiť aj iné huby. Najlepšie jedlé. :D

0 komentárov:

Zverejnenie komentára