štvrtok 1. júla 2010

Zapekaný baklažán

Baklažán. Aká vtipne vyzerajúca zelenina, ktorá vás už na prvý pohľad musí upútať svojou fialovou farbou. Ešte pred mesiacom som nevedel ako sa táto zelenina pripravuje. Teraz už píšem recept. Som proste jednotka (ako vidíte, aj varenie môže byť spôsob, ako si dobyť ego). Na prípravu zapekanej baklažánovej zmesy potrebujeme:

2 x baklažán
4 x paradajka
4 x cesnak
1 x olej
1 x soľ
1 x citrónová šťava
1 x plesnivý syr
1 x tvrdý syr na strúhanie
15 x šampiňón

Baklažán nakrájame na asi 1/2 centimetra hrubé kolieska, ktoré osolíme a pokvapkáme citrónovou šťavou. Baklažán tak stráca nahorklú chuť. Asi po desiatich minútach kolieska prepláchneme studenou vodou. Vezmeme janského misku a jej spodnú časť poolejujeme. Na olejovú vrstvu kladieme kolieska baklažánu, na ktoré naukladáme vrstvu taktiež na kolieska pokrájanej paradajky, šampiňónov a cesnaku. Celú túto vrstvu prekryjeme na plátky pokrájaným plesnivým syrom. A pokračujeme baklažánom a paradajkami a tak ďalej a tak ďalej. Na úplný vrch nahrubo nastrúhame tvrdý syr a prikryjeme. Janského misku vložíme do vyhriatej rúry na 250° Celzia a zapekáme približne 40 minút. Takto vzniknuté jedlo je chutné a navyše zdravé. :D

0 komentárov:

Zverejnenie komentára