sobota 31. júla 2010

Palacinky naslano

Ešte lepšie palacinky ako nasladko sú palacinky naslano. Potrebujeme:

1 x mlieko
1 x múka (najlepšie bezlepková)
1 x vajce
1 x šunka
1 x kečup
1 x šampiňóny
1 x cibuľa
1 x vajce
1 x olej
1 x soľ

Palacinky pripravujeme tak, že na panvicu nakvapkáme pár kvapiek oleja. Na panvicu nalievame polievkovou naberačkou palacinkovú hmotu vytvorenú z mlieka, múky, vajca a štipky soli. Postupujeme ako pri príprave klasických palaciniek. Keď máme palacinky hotové, tak ich natrieme kečupom (stačí iba jedna strana) a na kečup naukladáme plátky šunky. Potom na oleji popražíme cibuľu a šampiňóny, do ktorých pridáme vajce. Touto zmesou pokryjeme šunku a palacinku zrolujeme. Jedlo je hotové, môžeme servírovať. :D

Rada pre začiatočníkov: Ako plnku do palaciniek môžeme použiť hocičo na čo máme chuť, podmienkou je, že sa to musí dať zrolovať. Palacinku môžeme natrieť tatárskou omáčkou - to akože namiesto kečupu a namiesto hríbovej praženice šunku pokryť vrstvou roztierateľného syra. Alebo namiesto tatárskej omáčky použiť nejakú chutnú pastu na dochucovanie, ktorú je možné zakúpiť napríklad v Tescu. Ako hovorím, možností je mnoho, je to iba na vás... :D

0 komentárov:

Zverejnenie komentára