pondelok 12. júla 2010

Zemiakový knedlík

Ešte ste o takom knedlíku nepočuli? Tak dobre počúvajte. Potrebujeme:

3 x stredne veľký zemiak
1 x vajce
1 x múka
1 x strúhanka
1 x soľ alebo vegeta

Zemiaky uvaríme v šupke. Po uvarení ich olúpeme a pretlačíme cez zemiakový pretláčač. Najlepšie dvakrát. Zemiakovú zmes posolíme alebo rovno povegetujeme a miesime spolu s múkou a strúhankou. Pomer strúhanky k múke je jedna k jednej. Ak máme vymiesené cesto, ktoré sa nelepí, tak z neho vytvarujeme bochník asi štyri centimetre široký a pokrájame ho na približne polcentimetrové plátky. Tie hodíme do vriacej vody na približne päť minút. Po tejto dobe je knedlík hotový. Najlepší je k hustej hríbovej omáčke. Ja som takýto knedlík pripravil k veselej hríbovej omáčke. Veselej preto, lebo som hríby popražil na zelenej cibuľke a celá omáčka pôsobila veselým farebným dojmom. Čo k takémuto knedlíku pripraviť, samozrejme nechám na vás. :D

Rada pre začiatočníkov: Zemiakového knedlíka nerobte naraz príliš veľa, pretože stačí pár hodín a knedlík dosť stvrdne. Takže ak nechcete s takýmto knedlíkom na druhý deň rozbíjať hlavy nepriateľom, počúvnite moju radu. :D

0 komentárov:

Zverejnenie komentára