štvrtok 1. júla 2010

Omáčka na zapekanie

Minule bola Zuzka na nákup. K maxibaleniu ryže dostala ako bonus omáčku ku kurčaťu v prášku. Volalo sa to, že Vitana - Bylinkové kuře. Nechcem robiť nikomu reklamu, ale naozaj sa to tak volalo. Nevylučujem možnosť, že takýto produkt vyrábajú aj iné firmy, ale Vitana sa mi do rúk dostala ako prvá. Rozhodli sme sa omáčku v prášku vyskúšať. Potrebujeme:

1 x omáčka v sáčku Vitana - Bylinkové kuře
1 x kyslá smotana
1 x kuracie mäso
5 x šampiňón

Do janského misky vylejeme asi 200 gramov kyslej smotany, čo predstavuje jeden téglik. Vysypene do nej omáčku v sáčku a vymiešame s najemno pokrájanými šampiňónmi. Šampiňóny nie sú nutne potrebné, ale my so Zuzkou sme vášniví konzumenti húb. Do omáčky ponoríme platy kuracieho mäsa, približne 1/2 kilogramu. Premiešame ich s omáčkou a vložíme približne na 40 minút do predhriatej rúry nastavenej na 250 ° Celzia. Po tejto dobe máme pripravené skvelé jedlo, ktoré odporúčam podávať s ryžou. Dobrú chuť. :D

0 komentárov:

Zverejnenie komentára