utorok 18. mája 2010

Drožďová pomazánka

Pokým špenát je bohatý na železo, tak droždie je bohaté na vitamín B. Lenže droždie sa pridáva do surového cesta, aby kyslo. Môžeme ho konzumovať aj také čisté, ale to zas nie je ono. A práve náš blog ponúka recept aj pre tento typ problému. Na prípravu drožďovej pomazánky potrebujeme:

2 x kocka droždia
2 x cibuľa
1 x čierne mleté korenie
1 x olej
4 x vajce
1 x maslo (respektíve Veto a podobné tuky, najlepšie v kombinácii s maslom)
1 x horčica

Takže... Na panvicu nalejeme olej na ktorom do zlatista popražíme najemno nakrájanú cibuľu. Keď je cibuľa hotová, tak do nej namrvíme droždie a necháme pražiť. Po popraženej, svetlohnedej zmesy pridáme vajcia a ďalej pražíme. Ak je masa tuhá, sporák vypneme a necháme vychladnúť. Prototyp nátierky je hotový. Lenže vyzerá to ako stuhnutá praženica. Preto vezmeme maslo, ktoré dáme do nejakej väčšej nádoby, polievkovú lyžicu horčice a drožďovú masu z panvice. Všetko to poriadne rozmixujeme. Nátierka je hotová.

Rada pre začiatočníkov: Popraženú drožďovú masu odporúčam pre mixovaním vychladiť. Ak ju budete mixovať zahorúca, tak vám namiesto pomazánky vznikle maglajs, ktorý tak, či tak budete musieť dať vyhladiť do chladničky... :D

0 komentárov:

Zverejnenie komentára