utorok 18. mája 2010

Špenátová polievka, či prívarok?

Špenát je zelenina bohatá na železo. Dá sa ľahko dopestovať aj v záhrade, ale ešte jednoduchšie je kúpiť kocku mrazeného špenátu za pár centov v obchode. Sú dva druhy, jeden, ten lacnejší je nadrobno posekaný, druhý, ten drahší, je v celku (vhodný na pizzu alebo do lazaní). Ak sa rozhodneme pripravovať špenát, tak poznám hneď dva spôsoby prípravy. Potrebujeme:

1 x mrazenú kocku sekaného špenátu
1 x cesnak
1 x vegeta
1 x čierne mleté korenie
1 x soľ
1 x mlieko
1 x zápražka alebo zátrepka

Postup prípravy je následovný. Koncu špenátu zalejeme vodou a necháme povariť spolu s pretlačeným alebo na drobno pokrájaným cesnakom. Dochutíme vegetou, korením a soľou a zahustíme zápražkou alebo zátrepkou. Prívarok je hotový. Ak sa však rozhodneme pre polievku, tak k špenátu dolejeme približne dve deci mlieka a nezahusťujeme. To je všetko. Jednoduché, čo?

Rada pre začiatočníkov: K prívarku sa hodia varené zemiaky na kocky a navrch volské oko posypané posekanou pažítkou. Dobrú chuť. :D

0 komentárov:

Zverejnenie komentára