pondelok 10. mája 2010

Syrová omáčka

V čase, keď sme so Zuzkou ešte nebývali spolu v jednom byte, tak som jej varil väčšinou iba jeden typ jedla, ktorý som stále prikrášlil niečim iným, ale bolo to stále rovnaké jedlo. Ide o jedlo veľmi jednoduché na prípravu, väčšinou som ho pripravoval v práci (kde máme vlastnú kuchynku), väčšinou, keď sme ťahali nadčas a denné menu v neďalekej reštaurácii už nepodávali. Jedlo na objednávku by nám zabralo veľa času a taktiež, takéto jedlo je oveľa drahšie ako jedlo z denného menu. Preto sme takúto situáciu riešili spôsobom, že sme v potravinách pod blokom alebo tých druhých, čo sú cez koľajnicu kúpili potraviny a jedlo sme si pripravili sami. Asi vás hneď napadlo, prečo si neobjednáme pizzu? OK, dobrý nápad, ale pre tých, ktorých to napadlo odporúčam vrátiť sa na začiatok blogu, kde opisujem, že Zuzka je celiatik (neznáša múku). Takže k téme. Potrebujeme:

1 x maslo
1 x roztierateľný syr (najlepšie je bambino v "gumenom črievku")
1 x buď kúsok kuracieho mäsa, buď malá plechovka šampiňónov, buď brokolica
1 x akákoľvek bezlepková cestovina
1 x olej
1 x soľ

Do hrnca dáme variť cestovinu. Do vody pridáme trochu oleja a soli, aby sa cestoviny nezlepili a boli vláčne. Pokým sa nám cestoviny varia, tak na panvici roztopíme trochu masla na ktorom:

I. Ak chceme použiť kuracie mäso, tak ho pokrájame na malé kúsky a opražíme.

II. Ak chceme použiť šampiňóny, (samozrejme, že môžu byť aj čerstvé, tie však treba pred použitím olúpať) tak hodíme na maslo nadrobno pokrájané šampiňóny, ktoré opražíme.

III. Ak chceme použiť brokolicu, (treba ju najprv samozrejme uvariť) tak na maslo hodíme uvarenú nadrobno posekanú hlávku brokolice a necháme chvíľu pražiť.

Potom vezmeme roztierateľný syr v "gumenom črievku" (najlepšie vtedy, keď sa cestovina už dovára), do črievka urobíme dierku a vytláčame tento syr pravidelne na pražiacu sa zmes. Premiešame. Cestovinu scedíme, necháme chvíľu odkvapkať a rovno ju hodíme na panvicu. Poriadne premiešame, rozdelíme na taniere a podávame.

0 komentárov:

Zverejnenie komentára