nedeľa 2. mája 2010

Zdravé šalátové osvieženie

Na prípravu ZŠO-čka (letný šalát) potrebujeme:

1 x hlávkový šalát (alebo čínsku kapustu)
5 x redkvička
5 x šampiňón
5 x oliva (najlepšie čierna)
1 x pór
1 x paradajka
1 x uhorka
1 x syr


Hlávkový šalát pokrájame na stredne veľké kúsky, redkvičky, šampiňóny a olivy na štvrťky. Pór, paradajku a uhorku pokrájame na kolieska. Všetko to vložíme do veľkej misky a premiešame. Nakoniec môžeme pridať buď originálny dresing (v Bille kúpite už za pár centov) alebo polievkovú lyžicu tatárskej omáčky alebo kyslej smotany, respektíve to celé môžeme poliať olivovým olejom. Úplne nakoniec navrch šalátu nahrubo nastrúhame trochu tvrdého syra.

Rada pre začiatočníkov: Množstvá ingrediencií sú orientačné, množstvo odporúčam prispôsobiť chuti. Napríklad, medzi ingredienciami zámerne neuvádzam papriku, pretože: "Já papriku nerád...". Taktiež nemusíte nutne zháňať šampiňóny, ide to aj bez nich. Samozrejme, je to niečo nové. Najprv som sa iba olúpaných, ale inak surových šampiňónov bál, ale o nič nejde. Tie nie sú za surova jedovaté ako napríklad podpinky. Nebojte sa, mám to odskúšané, takto sa podávajú šampiňóny v šalátoch aj v niektorých drahých reštauráciách. :D

0 komentárov:

Zverejnenie komentára