streda 5. mája 2010

Šampiňónová omáčka

A je tu ďalší recept. Tentokrát sa jedná o veľmi dobrú omáčku, ktorou nikdy nepohrdnem. Ide o šampiňónovú omáčku, respektíve o omáčku hubovú. K príprave potrebujeme:

1 x šapiňóny (čerstvé, mrazené alebo plechovkové)
1 x olej
1 x čierne mleté korenie
1 x smotana na varenie (respektíve šľahačková)
1 x vegeta
1 x gustín (respektíve bezlepková múka opražená na masle)
1 x mlieko (v prípade, že to preženiete s múkou)
1 x maslo (iba v prípade, že ste sa rozhodli použiť múku)

Vezmeme veľký wok, na jeho povrch nalejeme trochu oleja (najlepšie olivového) a popražíme šampiňóny (alebo iný druh húb). Ochutíme čiernym mletým korením. Do mištičky vylejeme smotanu na varenie, dochutíme vegetou a vymiešame s kávovou lyžičkou gustínu. Zmes vlejeme k popraženým šampiňónom a necháme prevrieť. V prípade, že vzniknutá omáčka by bola veľmi hustá, tak ju podlejeme mliekom. Poriadne premiešame a hotovo. Omáčka je na svete. :D

Rada pre začiatočníkov: K omáčke sa hodí plátok opečeného kuracieho mäsa (respektíve kuracie mäso opečené na kúsky) s ryžou. Dobrú chuť.

0 komentárov:

Zverejnenie komentára