utorok 4. mája 2010

Kuracina v zapekacích miskách

Poznáte misky z Janského skla? Taktiež známe ako zapekacie misky. Tak práve tieto misky budeme potrebovať. Je to akoby hrniec celý zo skla. Ale dosť už na túto tému. K príprave potrebujeme:

2 x kúsok kuracieho mäsa (najlepšie prsia)
3 x veľký zemiak
1 x olej
1 x malá cibuľa
2 x strúčik cesnaku
1 x pór
1 x bujón (alebo vegeta)
2 x vajce
1 x syr

Postup je jednoduchý. Do spodnej časti zapekacích misiek nalejeme trochu oleja a vložíme kuracie mäso. Očistíme zemiaky, cibuľu, cesnak a kúsok póru. Zemiaky porežeme na hrubšie plátky, cibuľu na polovicu, cesnak a pór necháme v celku. Všetko to poukladáme na mäso a posypeme buď rozdrveným bujónom alebo vegetou. Celé to podlejeme približne jedným decilitrom vody a položíme na sporák. Prikryjeme a necháme na slabom plameni dusiť približne dvadsať minúť. Potom do stredne veľkej mištičky rozbijeme dve vajcia a nahrubo postrúhame syr. Syr a vajcia premiešame. Potom to celé vlejeme do zapekacích misiek a obsah misiek touto hmotou premiešame. Necháme podusiť ešte približne 10 minút a výborný voňavý obedík pre dve osoby je hotový. Ostáva iba popriať dobrú chuť. :D

0 komentárov:

Zverejnenie komentára